Olen koukussa smoothieihin. Pyöräytän itselleni melkein joka aamu jonkinlaisen pirtelön. Käytän pohjana yleensä rasvatonta maitorahkaa – se on proteiinipitoista ja pitää nälän loitolla pitkään. Tähän versioon ei ole lisätty lainkaan sokeria, makeutuksena on käytetty mm. steviajauhetta.
Aamulla tuuttasin smoothieeni aineksia sitä mukaan, mitä jääkaapista sattui löytymään. Uusin villitykseni on laittaa pinaattia myös marjasmoothien sekaan. Pinaatin maku on niin hento, ettei sitä oikeastaan edes maista. Poikaystäväkin ihmetteli, että onko tässä tosiaan pinaattia. Pirtelöön on helppo ”ujuttaa” erilaisia lehtivihreitä, mikäli niitä ei muutoin tule syötyä riittävästi.

Kevyt pinaatti-mansikkasmoothie (2:lle)

250g rasvatonta maitorahkaa
250g sokeritonta mansikkakeittoa
200g mansikoita
2 isoa kourallista pinaattia
makeutukseen steviajauhetta oman maun mukaan
2 tl chian siemeniä

Hurauta kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi juomaksi. Ripottele pinnalle chian siemeniä.