Tänään kokeilulistalleni pääsi kikhernepihvit. Selailin useampia reseptiä, ja muokkasin niistä oman versioni. En halunnut käyttää massassa korppujauhoja. Taikinasta tuli löysähköä, mutta se pysyi nätisti kasassa paistinpannulla paistaessa.

Nämä herkulliset ja rapsakat pihvit motivoivat minua kokeilemaan ja etsimään uusia kasvisruokareseptejä. Vinkatkaa siis ihmeessä omia kasvisruokasuosikkejanne! Olen erityisen kiinnostunut tofu-resepteistä.

 

Kikhernepihvit (n. 15 pientä pihviä)

5 dl keitettyjä kikherneitä
2 kananmunaa
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunamehua
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
ripaus chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
sormisuolaa
ruukku tuoretta korianteria

Mittaa valutetut kikherneet, kananmuna, jogurtti sekä mausteet monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon kuoritut, ja pieneksi raastetut sipulit sekä hionennettu korianteri. Oma monitoimikoneeni sanoi sopimuksen irti, joten ajoin massan sileäksi sauvasekoittimella. Hyvin onnistui näinkin.
Tarkasta taikinan maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Muotoile taikinasta käsin pieniä pihvejä ja paista kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä. Anna pihvien paistua ensin kunnolla toiselta puolelta ennen kääntämistä. Pihvit ovat hauraita, joten kääntele niitä varovasti.
Lisäkkeenä tsatsikia, mangochutneytä & uunissa paahdettuja bataattilastuja.

 

 

Ja mitäs pidätte uusista synttärilahjaksi saaduista Marimekon lautasista? Nämä ovat mielestäni supernätit!