On arkiruokia, ja on juhlaruokia. Tämä postaus käsittelee ensimmäistä vaihtoehtoa. Ja sitä syödään usein epäviehättävästä muovisesta eväsrasiasta. Eteeni osui haaste, jolle oli mielestäni tilausta. Haasteen teema on: ”Epäonnistu rohkeasti, ruokabloggaaja”. Päätin kantaa korteni kekoon, jottei kukaan vahingossakaan luulisi, että tanssisin päivittäin ruokapatojen ympärillä tuntitolkulla. Nou nou! 
Teen kyllä päivittäin ruokaa, ja valmistan yleensä samalla kiltisti seuraavan päivän lounaan valmiiksi odottamaan jääkaappiin, mutta siihen se sitten jääkin. Useimmiten kiiruhdan jumppaan suoraan töistä, eli se tarkoittaa sitä, että raahaan mukanani lounaan lisäksi erinäisiä välipalatarpeita lähes koko päivän ajaksi. Omat eväät säästävät pitkän pennin kuukausitasolla, ja samalla pystyy paremmin vaikuttamaan siihen mistä päivän ateriat koostuvat.
Tällä viikolla illallisen ja seuraavan päivän lounaan valmistamiseen on mennyt keskimäärin kymmenisen minuuttia, ja siltä annokset ovat näyttäneetkin… Näin jälkikäteen katsottuna hieman jopa naurattaa nämä epätavalliset makuyhdistelmät.

 Aamupalaksi luomu kaurapuuroa banaanilla, kanelilla & stevialla maustettuna.

Lounaana kestosuosikkiani – jauhelihasalaattia. Hyvä salaattipohja, jonka päällä on paistettua naudan paistijauhelihaa ja nokare raejuustoa. Tämähän ei kovin hohdokkaalta ruokalajilta kuullosta, mutta ihan oikeasti – tämä on yksi tämänhetkisistä suosikkisalaateistani. Nam nam!
Nopeat välipalat ennen kuntosalia: maitorahkaa, hedelmiä ja pieni mehukeitto.
Illallisen salaatti olikin varsinainen sekametelisoppa. Lautaselle päätyi oikeastaan kaikkea, mitä jääkaapista ja pakkasesta löytyi. Parsakaalia, punajuuria, pinaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, raejuustoa, kananmunan valkuainen (en tykkää keltuaisesta, ja heitän sen aina pois), sekä hevosen kylmäsavupaistia. Mitäs arvon kulinaristit sanotte tästä hieman… noh… erikoisesta yhdistelmästä?
Kuten kuvasadosta näette, ei ruokabloggaajan arki ole kovin hohdokasta. Ja mielestäni se on ihan ok. Arkiruoat näyttävät itseasiassa todella usein tältä, ja sitten viikonloppuisin kun on aikaa enemmän, kokkaillaan herkkuja ja kokeillaan uusia reseptejä. Kaiken lisäksi minulla on paha tapa ”jumiutua” tiettyihin ruokalajeihin, ja saatan kierrättää samoja muutamia reseptejä viikkotolkulla niihin kyllästymättä. Miten teillä syödään arkena?