Hyvä Ruoka & Company – eli ystävien kesken kokkikerho, kokoontui viimeksi minun luonani. Koska aasialaisten makujen mieliteot ovat pitäneet edelleen otteessaan, oli ollan teema vaatimattomasti ”Extreme Asian fusion”. Jälkkäriksi kokosin simppelit jäätelöannokset, joihin kookoskerma toi pientä twistiä. Kookoskerma on niin hyvää, että voisin huoletta lusikoida sitä suuhuni suoraan purkista.

 idsorbetti

Mustikkajogurttisorbetti (n. 8 annosta)
1l mustikoita
1,5 dl sokeria
3 dl täyteläistä maustamatonta jogurttia
1 kananmunan valkuainen
2 rkl sitruunamehua

Kiehauta mustikat ja sokeri kattilassa. Kaada seos siivilään ja painele se siivilän läpi sileäksi massaksi. Sekoita seuraavaksi joukkoon jogurtti ja sitruunasta puristettu mehu. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita se mustikka-sokeri-jogurttiseokseen varovasti käännellen. Kaada sorbettimassa kannelliseen astiaan ja siirrä pakkaseen jäähtymään. Sekoita seosta muutamia kertoja seuraavien tuntien aikana, kunnes se on alkanut jäätyä tasaisesti. 
Sorbetti on parhaimmillaan hieman pehmeänä ja helposti muotoiltavana, lusikoitavana herkkuna. Tarpeen tullen siis anna sorbetin sulaa hetki ennen tarjoilua. Sorbettipallojen muotoilussa helpottaa kuuman veden alla lämmitetty isokokoinen lusikka.

Vaniljainen semifreddo (n. 8 annosta)
vaniljatanko
3 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl kuohukermaa
ripaus sormisuolaa

Halkaise vaniljatako pituussuunnassa kahtia. Raaputa veitsellä tangon sisäpuolelta vaniljansiemenet talteen. Vatkaa vaniljansiemenet, 2 dl sokerista sekä kananmunan keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kolmannessa kipossa kerma lopun sokerin kanssa.
Yhdistä keltuaisvaahto kermavaahtoon ja sekoita. Lopuksi lisää massaan vielä valkuaisvaahto, ja kääntele seosta varovasti. Kaada semifreddo kannelliseen astiaan, ja laita pakkaseen tekeytymään esimerkiksi yön yli.

Lisäksi:
nokare kookoskermaa
mustikoita

Itsetehty sorbetti ja semifreddo säilyvät pakkasessa reilun viikon ajan. Superhelppoa, etkä tarvitse jäätelökonetta!