Vietin viime viikolla syyslomaa mökillämme Enontekiöllä Lapissa. Enontekiö sijaitsee suomineidon käsivarressa, syrjässä suuremmista kaupungeista. Pohjoinen sijainti vaikuttaa luonnollisesti voimakkaasti alueen ruokakulttuuriin.

Lähin ”minimarket” toimii samalla poronlihamyymälänä.

Itseasiassa poro on ainoa liha jota marketista saa. Valikoimissa on mm. keittolihaa, sydäntä, kyljyksiä, käristyslihaa sekä muhkeita reisipaloja. Viikon aikana söimme niin porokeittoa kuin riistakäristystäkin.
Ja mikä parasta – verkkoihin jäi muutama jättisiika. Tuo ylimmäinen jötkäle painoi pitkälti toista kiloa.
idseiti
Siiat savustettiin pöntössä katajanoksien, leppähakkeen ja sokerin tuodessa oman vivahteensa makuun.
 Tuore savustettu kala – to die for!
Grillimakkaralla ei ole mitään tekemistä lappalaisten herkkujen kanssa, mutta sekin maistui seurueelle ulkotulen äärellä.