Nyt voit hieraista silmiäsi ja lukea otsikon uudelleen, kyllä – siinä lukee banaanilihapullat. En ole vielä täysin menettänyt järkeäni, vaan tämä on totisinta totta. 
Sain kyseisen reseptin tanssinopettajaltani, joka vannoo paleo-ruokavalion nimeen. Paleo ei ole ruokavaliona välttämättä vähähiilihydraattinen, joskin hiilaritietoinen. Ruokaympyrästä karsitaan pois mm.  prosessoidut elintarvikkeet, viljat sekä maitotuotteet. Paleosta voit lukea lisää esimerkiksi täältä.  
Olen huomannut voivani huomattavasti paremmin karsittuani ruokavaliosta pois ylimääräiset sokerit sekä lähes kaikki viljat. Maitotuotteet eivät aiheuta minulle oireita, enkä siksi ole kokenut suurempaa tarvetta jättää niitä ruokavaliostani pois.  Jossain vaiheessa aion kyllä kokeilla maitotuotteiden poisjättämistä ainakin hetkeksi nähdäkseni sen tuomat mahdolliset positiiviset vaikutukset kehoon. Tämä edellyttääkin sitten huomattavasti tarkempaa paneutumista kyseiseen ruokavalioon, sillä tärkeintä on saada kaikki tarvittavat ravintoaineet, vitamiinit sekä hivenaineet.
Ja olihan näin järjettömän kuuloista reseptiä kokeiltava! Sitä paitsi Intian suunnalla käytetään keittobanaania paljonkin vastaavanlaisessa ruoanlaitossa. Resepti soveltuu myös kananmuna-allergikoille. Banaanin toimii taikinassa kananmunan tavoin, ja se pitää taikinan koossa. Miltä banaanipullat sitten maistuivat? Todella hyviltä, banaanin vieno ja hento maku tuo kivan säväyksen perinteisiin pyöryköihin. Poikaystävä ei muuten edes maistanut banaania lainkaan…

Banaanilihapullat (14 isoa pyörykkää)

400g naudan paistijauhelihaa
2 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 banaani
1 rkl inkivääritahnaa
sormisuolaa
pippurisekoitusta
paprikajauhetta
1 pieni tuore tai kuivattu chili

Kuullota kuoritut ja pilkotut sipulit pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon inkivääritahna, mausteet sekä hienonnettu chili. Kippaa kulhoon haarukalla muussattu banaani, jauheliha sekä kuullotettu sipuli-mausteseos. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia lihapullia. Asettele pullat leivinpaperilla päällysteylle uuninpellille ja paista niitä n. 225 asteessa 20 minuutin ajan.