Tällä viikolla urheilut eivät ole sujuneet järin energisissä merkeissä ja epäilen syypääksi sitä, että hiilihydraattien saanti on jäänyt salakavalasti liian vähäiseksi. Siispä vaihdoin loppuviikosta aamuisen rahkan puuroannokseen, jossa on lisänä omenaa ja raejuustoa. Kyytipojaksi kun lisää kanelia, steviaa ja aitovaniljaa niin kokonaisuus alkaa muistuttaa jälkiruokaa. Aivan älyttömän hyvää!
Eilen kerkesin vihdoin käymään Kampin Ruohonjuuressa, josta mukaan tarttui purkki luomu aitovaniljaa. Aitovanilja on hyvä sokeriton ja luontainen vaihtoehto perinteiselle vaniljasokerille.

Omenakanelipuuro raejuustolla (1 annos)

1 dl kaurahiutaleita
hyppysellinen sormisuolaa
1/2 omena
steviajauhetta
aitovaniljaa
kanelia
0,5 dl raejuustoa

Mittaa kattilaan n .2,5 dl vettä, kaurahiutaleet sekä suola. Anna puuron hautua hiljaisella lämmöllä n. 10 minuutin ajan. Lisää puuroannokseen pilkotut omenakuutiot ja ripottele päälle hieman steviajauhetta, aitovaniljaa sekä kanelia. Lopuksi lisää raejuusto.