Uusi bravuuri on syntynyt – ja aion kokata näitä possun rimpsuluita tästä lähtien kaikille vieraille. No ei nyt ihan, mutta tämä resepti vei kielen mennessään ja lopputulos oli syntisen herkullinen. Rasvainen ja pehmeä liha yhdistettynä rapeaan karamellisoituun kuoreen teki tehtävänsä. Yhtäkään palaa ei jäänyt jäljelle, ja luutkin kaluttiin huolellisesti.
 
Ja todettakoon, ettei näillä itsevalmistetuilla ribseillä ole mitään tekemistä  kaupan lämmintiskistä ostettavien sitkeiden känttyjen kanssa.  Reseptin juju on siinä, että liha keitetään päivää aikaisemmin hyvin maustetussa keitinliemessä suussa sulavan pehmeäksi. Seuraavana päivänä liha marinoidaan ja paistetaan uunin grillivastusten alla rapeaksi.
 

Karamellisoidut possun ribsit hoisin-kastikkeessa (6:lle)

1,5 kg possun ribsejä

Keitinveden mausteet:
2-3 tl suolaa
n. 15 kokonaista maustepippuria
7 laakerinlehteä
1 tl mustapippurirouhetta
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä

Marinadi:
1 prk hoisin-kastiketta
0,5 dl öljyä
reilu loraus soijaa
2 valkosipulin kynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 pieni chili
4 rkl fariinisokeria

Koristeeksi:
pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä

Päivää ennen tarjoilua:
Aseta ribsit suureen kattilaan, ja laske sinne vettä niin paljon, että lihat peittyvät kunnolla. Lisää keitinveteen suola, mustapippuri, maustepippurit, laakerinlehdet sekä kuoritut ja pilkotut sipulit sekä valkosipulit. Anna lihojen porista kattilassa hiljalleen noin reilun kahden tunnin ajan. Keitinveden pinnalle muodostuu kuohaa, jota voit kuoria pois reikäkauhaa käyttäen. Sammuta liesi ja anna lihojen vielä vetäytyä liemessään hetken.

Nosta lihat varovasti pois keitinliemestä, siten ettei luurivit hajoa. Aseta ne yöksi jääkaappiin tekeytymään. Astian on hyvä olla kannellinen, tai sitten peitä avoin astia tuorekelmulla.

idribsit

 
Seuraavana päivänä, kun tarjoilet ribsit:

Pilko kuoritut valkosipulin kynnet sekä chili. Raasta kuorittu inkivääri. Sekoita mausteet, öljy, soija, hoisin-kastike sekä fariinisokeri keskenään kulhossa. Aseta ribsit isoon uunivuokaan ja valele ne kauttaaltaan marinadilla. Lopun marinadin voit kaataa lihojen päälle. Paista ribsejä n. 225 asteessa 20-35 minuuttia, tai niin kauan, kunnes lihojen pinta on ottanut väriä ja saavuttanut rapean rakenteen. Voit paiston aikana kääntää ribsit kertaalleen, jotta ne saavat rapeutta kauttaaltaan. Lopuksi leikkaa ribsit sopiviksi annospaloiksi ja ripottele niiden päälle pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä.

idpossunribsit