Lempisanontani ”less is more” – eli ”vähempi on enemmän” pätee useaan elämän yksityiskohtaan – mutta kun kyse on suklaakekseistä, joutaa moinen motto romukoppaan. Näissä kekseissä ei ole säästelty sattumien koossa tai määrässä. Cookieseissa maistuu valkosuklaa, maitosuklaa, erilaiset pähkinät sekä kuivatut karpalot. Suosittelen käyttämään ruokasuolan sijaan reseptissä sormisuolaa, sillä nuo pienet suolahiutaleet tuovat kekseihin jännän vivahteen makeiden sattumien joukossa. Resepti on mukaelma Pastanjauhajien reseptistä.
Suklaacookies (n. 40-50 kpl)
1 tl sormisuolaa
1 tl ruokasoodaa
200 g voita
1,8 dl hienoa sokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,4 dl rouheasti pilkottuja erilaisia pähkinöitä
3,5 dl mieleistäsi rouhittua suklaata (voit käyttää useampaa lajia)
1 dl kuivatuja karpaloita
5,4 dl vehnäjauhoja
2 isoa kananmunaa
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Yhdistä jauhot, ruokasooda sekä sormisuola keskenään kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi sekä sokerit kermaiseksi massaksi. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa seosta hyvin molempien kananmunien lisäyksien jäkeen. Lisää jauhot, ruokasooda ja suola juuri vatkattuun muna-voi-sokeriseokseen ja vatkaa massa tasaiseksi. Lisää joukkoon rouhitut pähkinät, suklaapalat sekä karpalot. Sekoita kertaalleen.
Pyörittele käsin taikinasta tasakokoisia palluroita, ja taputtele ne suunnilleen saman kokoisiksi pikkuleiviksi leivinpaperin päälle uuninpellille. Pikkuleipien ei tarvitse tässä vaiheessa näyttää järin esteettisiltä – keot tasoittuvat uunissa kyllä kauniiksi kullanruskeiksi kekseiksi.
Paista pikkuleipiä uunissa n. 9 minuutin ajan.

Vein keksejä tuliaisina ystävälleni leivinpaperiin pakattuna. Eikö olekin aika sympaattinen paketti? Aion ehdottomasti loppuvuodesta kehittää reseptistä jouluisamman version – tiedossa siis syötäviä lahjoja!