Syön salaattia käytännössä kaksi kertaa päivässä – lähes aina lounaalla sekä illallisella. Viime viikolla perinteinen salaattipohja kurkulla ja tomaatilla alkoi kyllästyttää. Siispä tein oman versioni ”aasialaisesta salaatista”.  Reseptillä ei kylläkään ole takeita sen autenttisuudesta – mutta se toi kaivattua vaihtelua totuttuihin makuihin.

Aasialainen salaatti & lohta

Salaattipohja:
lohko punakaalia
rasia mungpavunituja
muutama porkkana
punainen paprika
ruukku tuoretta korianteria

pala tuoretta lohta (varaa n. 120-150g lohta per ruokailija)
oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
ripaus chilijauhetta
loraus soijaa
sesaminsiemeniä
hapanimeläkastiketta

Paahda kuumalla paistinpannulla sesaminsiemenet kultaisen ruskeiksi. Varo kuitenkin etteivät ne pala. Siirrä siemenet erilliseen kulhoon odottamaan vuoroaan.

Pilko punakaali ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat rouheaksi raasteeksi. Lisää joukkoon idut sekä silputtu korianteri.

Paista lohifileen palaset kuumalla pannulla öljyssä. Aloita paistaminen siten, että kalan nahkapuoli on paistinpannun pohjaa vasten. Mausta fileet suolalla ja chilijauheella. Lorauta pannulle soijakastiketta sekä hapanimeläkastiketta. Käännä vielä kala kypsymään hetkeksi nahkapuoli ylöspäin. Asettele lohi salaattipedin päälle, ja ripottele pinnalle paahdetut seesaminsiemenet.