Tämä resepti syntyi jotenkin sattumalta, koetin miettiä ruokaisaa salaattia kokkaamani uunibroilerin seuraksi. Tuloksena oli siis pekonilla maustettu perunasalaatti, jossa on myös  mm. tuoreita suomalaisia papuja. Mielestäni pekoni ja kana muodostavat yhdessä sellaisen makuliiton, jolle on vaikea löytää vastustajaa.

Vihreä pekoni-perunasalaatti (n. 8:lle)

n. 15 uutta perunaa
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

2 ruukkua Romaine-salaattia
ruukku rucolaa
1 kurkku
3 kevätsipulia varsineen
1 pkt pekonia
3 kourallista tuoreita papuja

Huuhtele ja lohko uudet perunat. Asettele ne taisaisesti uuninpellille leivinpaperin päälle. Ripottele perunoiden päälle suolaa, mustapippuria sekä paprikajauhetta. Lopuksi pirskottele perunoille oliiviöljyä. Paista lohkoja uunissa n. 225 asteessa 20 minuutin ajan, tai kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita.
Keitä kattilassa suolavedessä tuoreita papuja noin kymmenisen minuuttia – kunnes ne ovat pehmeitä.
Pilko tarjoiluastiaan salaatti, rucola, kurkku ja kevätsipuli. Lisää joukkoon jäähtyneet perunalohkot sekä pavut. Lopuksi ripottele salaatin päälle pannulla ruskistetut ja pilkotut pekoninsuikaleet. (Älä heitä pekoneista irronnutta rasvaa pois, vaan kaada se salaatin päälle antamaan makua).