Jostain kumman syystä en ole valmistanut uunissa paahdettuja paprikoita vuosiin. Olin oikeastaan unohtanut koko reseptin, kunnes tänään päätin täyttää paprikoita jauhelihalla, sipulilla ja herkkusienillä. Alla oleva resepti soveltuu hyvin myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville.

Täytetyt uunipaprikat

2 suurehkoa paprikaa
2 sipulia
loraus oliiviöljyä
n. 200-250g naudan paistijauhelihaa
1 pieni purkki herkkusieniä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
1 rkl ketsuppia
1 dl Emmental-juustoraastetta
(koristeeksi timjamia)

Kuullota pilkottu sipuli oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää jauheliha, ja anna sen ruskistua. Kaada pannulle nesteestä valutetut herkkusienet ja mausta seos suolalla, paprikajauheella, mustapippurilla sekä ketsupilla. Maku kannattaa tarkistaa tässä vaiheessa, sillä täytteessä saa olla reippaasti makua. Lusikoi täyte halkaistuiden ja siemenistä putsattujen paprikoiden sisälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Paista paprikoita n. 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan.