Kolmisen vuotta sitten vierailimme kaveriporukalla ystäväni mummon mökillä Pohjanmaalla, ja hän oli valmistanut meille raparperi-riisipuuroa. En ollut aikaisemmin kuullutkaan moisesta reseptistä. Epäilin sen olevan jokin paikallinen ”vanhanajan” herkku. Tänä kesänä kävimme mökillä uudelleen ja vihdoin sain varmuuden reseptistä. Sitä oli kokeiltava heti, sillä puuro oli uskomattoman hyvää. Tämä kiisselimäinen jälkiruoka käy todella hyvin niin väli- kuin aamupalanakin. Kannattaa joskus kokeilla tätä esim. tutumman vispipuuron sijaan tuomaan vaihtelua.
 
Raparperi-riisipuuro (6:lle)
1 l vettä
1 dl puuroriisiä
400g raparperia
1 dl sokeria
0,5 dl siirappia
ripaus kanelia
ripaus suolaa
Suurus:
1 dl vettä
0,5 dl perunajauhoja
 
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää puuroriisi, ja anna hautua hiljalleen kattilassa n. 25 minuutin ajan.
Lisää kattilaan pilkotut raparperit, sokeri, siirappi, kaneli ja suola. Keitä seosta vielä noin 15 minuutin ajan, tai kunnes riisi on kypsää.
Sekoita perunajauhot huolellisesti desilitraan vettä. Otta kattila pois liedeltä ja kaada suurus  ohuena nauhana hitaasti puuron joukkoon koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna puuron kiehahtaa nopeasti vielä kerran. Anna puuron jäähtyä ja tarjoile se esim. maidon, sokerin tai vaniljakastikkeen kera.

 

kuva283629-1