Pian alkaa olla se aika vuodesta, kun sieniä löytyy metsistä kerättäväksi ja säilöttäväksi talven varalle. Uutisissa taidettiin tällä viikolla jopa mainita, että sienisadosta on tulossa  hyvä runsaiden sateiden vuoksi. Itselläni on tosin vielä viime vuodesta jäljellä vaikka kuinka paljon kuivattuja suppilovahveroita. Vinkatkaa siis ihmeessä, mikäli teillä on jotain kokeilemisen arvoisia sienireseptejä hallussanne. Tänään sain vierailta tuomisina torilta haettuja kanttarelleja, ja päädyin kokeilemaan perinteisen sienimuhennoksen valmistamista.


Kanttarellimuhennos (4:lle)

1 litra kanttarelleja
2 kevätsipulia
3 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 prk ruokakermaa
mustapippuria
valkoppuria
suolaa

Kuumenna puolet rasvasta paistinpannulla. Paista rasvassa sieniä niin kauan, kunnes sienistä on haihtunut pois ylimääräinen neste. Lisää pannulle loput rasvasta sekä pilkottu sipuli. Anna sipulin kuullottua pannulla läpikuultavaksi. Ripottele sienien ja sipulin joukkoon venhnäjahot ja sekoita seos huolellisesti. Lisää vesi ja sekoittele kunnes muhennos alkaa paksuuntua. Lisää vielä kerma, ja anna muhennoksen hautua miedolla lämmöllä n. 15 minuutin ajan. Lopuksi mausta muhennos vielä suolalla, valkopippurilla ja mustapippurilla. Kanttarellimuhennos sopii mainiosti tarjoiltavaksi esimerkiksi uusien perunoiden tai esimerkiksi kalan kera.