Ruokaterveisiä Barcelonasta. Kävin ensimmäisen kerran Barcelonassa parisen vuotta sitten, ja se oli rakkautta ensihaukkauksella. Tapakset, voiko mitään herkullisempaa olla? Pieniä houkuttelevia suupaloja sekä annoksia jaettavaksi seurassa –  tai nautittavaksi yksin. Kylmän ja kuplivan cavan kera.

Noin 1800-luvulla Pohjois-Espanjassa ruvettiin tarjoilemaan pieniä leipä- ja juustopaloja viinin sekä olutlasien päällä ikään kuin ”kantena” pitämään kärpäset ja ötökät loitolla. (Tapa tarkoittaa kantta). Tapakset saavuttivat suuren suosion, eikä suotta. Tämän innoittamana on ruvettu kehittelemään erilaisia tapaksia, joista osaa tarjoillaan hauskasti tikun nokassa. Baskimaalla kutsutaan tapaksia pinchoiksi.

 Jälkiruokavalikoima oli kattava – päädyin valitsemaan klassisen crema catalana-vanukkaan.