Tein taannoin isoja suklaamuffinsseja ”amerikan malliin”. Amerikkalaisia näistä muffinsseista teki koko. Niistä tuli suorastaan jättimäisiä, mutta sitäkin mehukkaampia ja herkullisia. Tällä reseptillä sain muffinssit nousemaan oikein kunnolla vuoistaan. Muffinssien päälle sulatin hieman tummaa suklaata ja ripottelin sokerisydämiä koristukseksi.
Suklaamuffinssit amerikan malliin:
200g margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
0,5 dl kaakojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
n. 200g rouhittua tummaa suklaata
2 dl maitoa
Vaahdotan ensin rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita loput aineet paitsi maito keskenään ja sekoita rasvavaahtoon. Lisää lopuksi maito taikinaan nopeasti sekoittaen. Jaa taikina isoihin ja jämäköihin muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. viitisentoista minuuttia.


idmuffinssit