Jostain kumman syystä minun on vaikea saada nuudeleihin sellaista ihanan kirpsakkaa ja raikasta makua. Usein lopputulos on liian soijainen ja suolainen. Tällä itse kokoamallani reseptillä sain tosin aikaan kivan lopputuloksen. Annostelin sitruunaruohotahnaa, limemehua, inkivääriä ja korianteria reippaalla kädellä.

Raikas jättikatkarapunuudeli (2:lle)

2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu vahva chili
tulitikkuaskin kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 iso rkl sitruunaruohotahnaa
1 iso sipuli
1-2 porkkanaa
1 paprika
puolikas kiinankaali
1 pkt nuudelia
1 pkt jättikatkarapuja suolaliemessä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl teriyaki kastiketta
limetin mehu
2 rkl seesaminsiemeniä
1 ruukku tuoretta korianteria

Kuullota pieneksi pilkottu valkosipuli, inkivääri, chili ja sitruunaruohotahna oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Lisää joukkoon ohueksi suikaloitu sipuli, paprika, porkkana ja kiinankaali. Lisää soija, teriyakikastike ja limetin mehu kasvisten joukkoon. Sekoittele hetki ja lisää joukkoon jättikatkaravut. Keitä nuudelit kypsiksi erillisessä kattilassa ja valuta ylimääräinen vesi pois. Kumoa nuudelit pannulle. Ripottele päälle korianteri ja pannulla paahdetut seesaminsiemenet. Jos haluat lisäpotkua, voit tässä vaiheessa vielä lisätä tuoretta korianteriraastetta sekä limemehua annoksen päälle.