Tiedättekö kun joskus arkiruoka voi maistua todelliselta herkulta? En edes muista koska olisin viimeksi syönyt päivälliseksi rehellistä puuroa. Ja ei mitään mikropuuroa vaan oikein kunnollista liedellä keitettyä ja haudutettua puuroa.

Kaapin pohjalla oli kokonaisia ohrasuurimoita joululaatikoiden jäljiltä, ja keitin niistä ihan perinteisen ohrapuuron. Ohrapuuron suutuntuma on mielestäni ihanan karkea, ja se antaa hampaillekin töitä 😉 Ruokalajina puuro on lähes ilmainen, mutta aikaavievä. Keittelin puuroa tunnin ajan koko ajan hiljalleen sekoitellen. Ei tarvinne sanoa, että lopputulos oli vaivan arvoinen. Laiskempi kokkihan voi sujauttaa puuron uuniin, ja antaa sen hautua siellä valmiiksi.

Ohrapuuro (2 isoa annosta)

2 dl vettä
1,5 dl kokonaisia esikypsytettyjä ohrasuurimoita
1,3 dl (rasvatonta) maitoa
1 tl suolaa

Kiehauta vesi, lisää ohrasuurimot veteen ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito, anna kiehahtaa ja keitä alhaisella lämmöllä n. 45 min välillä sekoitellen. Hauduta vielä keittämisen jälkeen kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää suola ja sekoita puuroa. Maustoin puuron mansikkakeitolla, mansikoilla ja pähkinämurskalla. Yhtä hyvin olisi voinut joukkoon pilkkoa vaikka kiivejä ja banaania tai lisätä nokareen hilloa tai voita.