Sain poikaystävän kotiväeltä tuliaisiksi ison kassillisen oman tilan sipuleita ja valkosipuleita. Kaikenlisäksi nuo valkosipulit oli sidottu kauniisti letille. En meinaa raaskia käyttää niitä lainkaan. Taitaa jäädä koristeeksi, ainakin joksikin aikaa.

Sipulikeitto (4:lle)

1,5kg sipuleita
4 kynttä valkosipulia
1l kasvislientä
1tl suolaa
hyppysellinen tuoretta tai kuivattua timjamia
50g voita
loraus oliiviöljyä

4 paahtoleipää
emmental juustoraastetta

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit isoon kattilaan. Kuullota pehmeiksi voissa ja tilkassa oliiviöljyä n. 25 minuutin ajan. Anna lopuksi hieman ruskistua. Kaada kattilaan kasvisliemi sekä suola ja timjami. Hauduta noin tunti miedolla lämmöllä. Asettele paahtoleivät pellille, ja ripottele päälle haluamasi määrä juustoraastetta. Pidä uunissa n. 225 asteessa kunnes juuston väri on muuttunut kauniin kullanruskeaksi. Mielestäni leipä saa olla kunnolla ruskea ja rapsakka. Asettele leipä annosmaljoihin keiton pinnalle.