Sain maalta tuliaisina myös luomumunia. Ja katsokaa mitä söpöliinejä, kaikki ihan eri näköisiä ja kokoisia. Yleensä kun on tottunut sellaisiin ”standardikananmuniin”, jotka ovat identtisen näköisiä ja kokoisia.

Päätin siis tehdä näin sunnuntain kunniaksi omenapannukakun, jota en ollut koskaan aikaisemmin kokeillut.

Omenapannukakku (pellillinen)

8dl maitoa
3 kanamunaa
5dl venhäjauhoja
1dl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
5 pientä omenaa
kanelia

Riko kananmunat. Vatkaa niiden joukkoon maito ja rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne hiljalleen sekoitellen muna-maito-rasvaseokseen. Anna taikinan levätä hetki. Kaada taikina voideltuun vuokaan tai uuninpellille. Kuori ja pilko omenat kauniiksi ohkaisiksi siivuiksi ja asettele ne vuokaan/pellille kaadetun taikinan päälle. Sirottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria. Paista uunissa 225 asteessa n. 25-30 minuutin ajan. Tarjoile jäätelön ja hillon kera.