Eilen alkoi tulla hieman kipeä olo, joten päätin yrittää taklata sitä keitolla, joka varmasti avaa tukkoisen nenän. Flunsaa tai ei, tästä keitosta tuli kertaheitolla suosikkini. Bongasin alkuperäisen reseptin eräästä muotiblogista, ja siitä oli pakko kokeilla tehdä oma muunneltu versio. Se muuten kannatti. En muista pitkään aikaan pitäneeni mistään ruoasta näin paljoa. Täytynee tehdä toinen satsi viikonloppuna. Olen muuten siitä erikoinen ruokailja, etten helpolla kyllästy ruokalajeihin, vaan päinvastoin – on viikkoja jolloin voisin syödä monena peräkkäisenä päivänä samaa ruokaa.

Kananuudelikeitto (4:lle)

2 kanafileetä suikaloituina
1 sipuli
1 paprika
2 porkkanaa
1 kynsi valkosipulia
pala tuoretta inkivääriä
1l kasvislientä
3 tl punaista currytahnaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus chiliä
loraus öljyä
1 pkt täysjyvänuudelia

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Paloittele myös porkkana ja paprika sekä kanafileet. Raasta kuorittu pala inkivääriä. Laita kaikki ainekset suurehkoon kattilaan ja käytä kuumalla pannulla öljyssä sekoitellen. Anna ainesten paistua, mutta älä kuitenkaan ruskista. Lisää kattilaan litra kasvislientä, currytahna sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n.20-30 minuuttia. Lopuksi lisää joukkoon nuudelit ja anna niiden pehmetä parin minuutin ajan.