Tässä on ohje nopeatekoiseen ja herkulliseen pizzaan. Pizzan juju piilee tuossa tuorejuustossa sekä tuoreessa rucolassa, jotka lisätään pizzan päälle vasta kun se on otettu uunista pois. Rakastuin Italiassa moisiin pizzoihin, Suomessa en muista törmänneeni ainakaan kovin usein tuorejuustoon pizzalistalla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ne tuovat lättyyn arjen luksusta. Helppo tarjottava vaikkapa illanistujaisiin kylmän valkoviinin kera. Tai elokuvailtaan sohvalla.

Tuorejuusto-pepperonipizza

1 pakastepizzapohja
0,5-1 dl tomaattimurskaa
15-20 pepperonimakkaran siivua
4 siivua mozzarellajuustoa
1/2 tomaatti
1-2 dl emmental juustoraastetta
muutamia nokareita Philadelphian maustamatonta tuorejuustoa
tuoretta rucolaa

Levitä pakastepizzapohjalle tomaattimurska, sitten pepperoni, mozzarella- ja tomaattisiivut. Ripottele päälle tasaisesti haluamasi määrä juustoraastetta ja paista n. 225 asteessa n. 15 minuuttia. Paistoaika on riippuvainen täytteiden määrästä sekä pizzapohjan paksuudesta. Pizza on valmis, kun juusto on sulanut kullanruskeaksi. Lopuksi ripottele pizzan päälle rucola sekä tuorejuustonokareet. Halutessa pizzan päälle voi vielä rouhia hieman mustapippuria, sekä sirotella pannulla paahdettuja pinjansiemeniä.