Viime kerran postauksesta onkin jo vierähtänyt tovi. Olen jo toista viikkoa kesälomalla, ja ohjelmassa on ollut yhtä sun toista. Olen töissä niin tiiviisti koneella, että vapaalla on kiva välillä tehdä jotain aivan muuta. Ja tämä viikko tosiaan toi mukanaan jotain aivan muuta – olin nimittäin lapsenlikkana Kööpenhaminassa. Iskä oli luvannut viedä veljeni pojat Tivoliin sekä Legolandiin. Ja minulle napsahti sopiva mahdollisuus päästä reissuun mukaan.
Olin viimeksi Kööpenhaminassa kaksi vuotta sitten, ja täytyy sanoa, että mielestäni ravintoloiden hinnat olivat selkeästi nousseet viime kerrasta. Ruoka sen sijaan oli yhtä hyvää kuin ennenkin. Kävimme syömässä pariin otteeseen Nyhavn-kanaalin varrella sijaitsevissa tunnelmallisissa ravintoloissa. Ruoan korkea hintataso selittynee osittain keskeisellä sijainnilla. Osataanhan sitä Helsingissäkin turistikaduilla pyytää jokseen huimia hintoja.

Havfruen ravintolan sinisimpukat.


Iskä tilasi meriharjusta, jota kyyditti katkarapu.

Pojat pitäytyivät suostuttelusta huolimatta ranskalaisissa perunoissa.