Siskoni lähetti minulle viikonloppuna miehensä mukana jättikasan raparperia. Voi kun minullakin olisi pihamaa, josta saisi käydä tarpeen tullen nappaamassa varsia erilaisiin herkkuihin. Olen tehnyt jo tämän alkukesän aikana kahta erilaista raparperipiirakkaa sekä raparperi-mansikkakiisseliä. Tämä säkki päätyi pilkottuna pakkaseen loppukesän varalle. Raparperin kuori on yleensä alkukesästä niin ohkainen, ettei sitä välttämättä tarvitse edes kuoria.


Tällä viikolla tiesin parin ystäväni tulevan kylään, siispä tein maailman nopeimman raparperipiirakan.

Raparperipiirakka

Pohja:
1 myllyn paras murotaikinapohja

Täyte:
5 dl raparperia
1 prk smetanaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria
1 kananmuna

Painele sulanut pohja tasaisesti piirakkavuoalle. Sekoita smetana, maito, sokeri ja kanamuna kulhossa. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja lopuksi ripottele raparperinpalat seoksen päälle. Paista n. 200 asteessa 30-40min. Tarjoile vaniljajäätelön kera. (Raparperi sisältää oksitosiinia, joka heikentää kalsiumin imeytymistä – siksi olisi hyvä muistaa aina syödä raparperin kera jotain maitotuotetta esim. rahkaa, kermavaahtoa, jäätelöä tms.)


Ja tuomisiksi sain pioneja.