Vihdoinkin sain käytyä kehutussa Töölön Umeshussa sushilla – ja nämä sushit olivat ehkä parhaat ja laadukkaimmat mitä olen koskaan Suomessa syönyt. Tämä ravintolakäynti ei tosin auttanut sushiriippuvuuteeni, sillä etenkin tämän reissun jälkeen voisin yksinkertaisesti syödä sushia lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi.

Mainittakoon vielä, että olen siinä mielessä epätavallinen sushin nautiskelija, etten ole varsinaisesti raa’an kalan suurin ystävä, mutta sushejahan on vaikka minkälaisia – osassa on käytetty pääraakaineena esim. äyriäisiä, japanilaista munakasta, kasviksia, kypsää kalaa tai vain kevyesti kypsennettyä kalaa jne. Tosin tämä raa’an kalan vierastus johtunee siitä, että harvassa sushipaikassakaan kalan tuoreus laatu on yksinkertaiseksi riittävän hyvää.

Olen myös ihastunut sushin amerikkalaisempiin versioihin eli esim. california-makirulliin, sekä makirulliin, joissa on päälisukkeen kera esim. Philadelphia tuorejuustoa. Tuo tuorejuusto saattaa kuullostaa kummalliselta sushissa, mutta toimii kuin häkä. 😉

Poikaystävä tilasi tempuramakin, joka oli täytetty siis friteeratulla jättikatkaravulla.

Nuo grillilohi nigirit olivat mahtavia, kala oli niin tuoretta ja pehmoista, että se suorastaan suli suuhun. Lohi oli kypsennetty todella kevyesti vain toiselta puolelta, ja maku oli taivaallinen. Seuraavan kerran voisin Umeshussa kokeilla susheja, joissa pääraaka-aineena on täysin raaka kala. Täällä sushi oli aivan mahtavaa, raaka-aineet olivat super tuoreita, ja jopa tuosta garistakin eli inkivääristäkin puuttui joissain paikoissa havaittu liian kitkerä maku.

idumeshu