Nyt kun kellotkin on siirretty kesäaikaan, voidaan kai puhua keväästä? Vai voidaanko, aamulla satoi lunta tuutin täydeltä… Noh, joka tapauksessa odotan kesää ja ihania tuoreita kotimaisia kasviksia. Olen ottanut viimeisten viikkojen aikana varaslähdön kesään ja tehnyt paljon erilaisia salaatteja, eikä mitä tahansa salaatteja – vaan ”ökysalaatteja”. Ökysalaatti on termi salaatille, johon laitetaan vähän niinkuin kaikkea mistä sattuu pitämään, ja runsaasti. Tykkään kovasti yksinkertaisista salaateista (kuten esim. perinteinen italialainen tomaatti-mozzarella salaatti), mutta etenkin pääruokana ökysalaatti toimii hyvin!

Ökysalaatti (4:lle)

1 ruukku lempisalaattiasi
1 ruukku rucolaa
1 avokado
1 suippo paprika
puolikas kurkku
fetajuustoa
tummia viinirypäleitä
pannulla paahdettuja kurpitsansiemeniä

Pilko ainekset ja asettele kauniisti tarjoiluvadille. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne ovat selkeästi saaneet väriä. Ole kuitenkin varovainen, sillä siemenet palavat herkästi. Rippotele paahdetut siemenet salaatin päälle. Salaatinkastikkeeksi suosittelisin balsamicoa ja oliiviöljyä sormisuolalla maustettuna.