Tämän reseptin löysin uusimmasta Maku-lehdestä. En voinut olla kokeilematta. Jostain syystä minuun uppoaa tällä hetkellä lähes kaikki Aasia-henkiset reseptit.

Lohta punaisessa curryssa (4:lle)

400 g lohifileetä
1 rkl öljyä
4 dl kookosmaitoa
4 rkl punaista currytahnaa
1 rkl tummaa sokeria
2-3 rkl kalakastiketta
2 tl limetinmehua

Koristeeksi:

korianteria
chiliä

Leikkaa lohi noin neljään osaan. Paista palat kypsäksi pannulla öljyssä. Nosta kypsät kalat sivuun odottamaan. Kuumenna pannulla osa kookosmaidosta, n. 1dl ja keitä noin 3 minuuttia. Lisää currytahna ja hauduta vielä muutaman minuutin ajan. Lisää loput kookosmaidosta ja hauduta vielä n. 10 minuuttia. Mausta ruoka sokerilla, kalakastikkeella ja limettimehulla. Nosta kalapalat kastikkeeseen ja kuumenna. Koristele chilillä ja/tai korianterilla. Tarjoa esim. riisin tai nuudelin kera.

idcurry