Kaikki tuliset curry-pohjaiset keitot ovat tällä hetkellä suosikkejani. Pehmeä kookosmaito ja tulinen chili toimivat ihanasti yhdessä. Tämän kanakeiton tekee nopeasti, ja mikä parasta, siihen voi sujauttaa melkein kaikki vihannekset mitä pakkasessa tai jääkaapissa on. Itselläni ainakin on yleensä pakkasessa liian monta avattua pakastevihannespussia lojumassa. Tämä resepti ei nyt välttämättä ole ihan tarkka kaikkien ainesmäärien suhteen, sillä käytin tähän kaikkia ”jämiä” mitä kaapissa oli. Reseptin tuoreet vihannekset voi siis hyvin korvata käyttäen esim. pelkkiä pakaste wok-vihanneksia.
Thaimaalainen kanakeitto (4:lle)
Tarvitset:
200-300g maustamatonta broilerinfilettä suikaleina
5 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen tai vihreä chili
1 paprika
2 tuoretta tomaattia
n. 5 dl wokvihannes sekoitusta (porkkanaa, purjoa, ituja, sipulia, bambunversoja, sokeriherneen palkoja, paprikaa…)
1 prk kookosmaitoa
n.1 l vettä
3 rkl punaista currytahnaa
1 tl suolaa
ripaus paprikajauhetta
Herkullisen näköistä soppaa.
Kiitos, oli kyllä todella hyvää. Vaikka itse sanonkin 🙂