Kaikki tuliset curry-pohjaiset keitot ovat tällä hetkellä suosikkejani. Pehmeä kookosmaito ja tulinen chili toimivat ihanasti yhdessä. Tämän kanakeiton tekee nopeasti, ja mikä parasta, siihen voi sujauttaa melkein kaikki vihannekset mitä pakkasessa tai jääkaapissa on. Itselläni ainakin on yleensä pakkasessa liian monta avattua pakastevihannespussia lojumassa. Tämä resepti ei nyt välttämättä ole ihan tarkka kaikkien ainesmäärien suhteen, sillä käytin tähän kaikkia ”jämiä” mitä kaapissa oli. Reseptin tuoreet vihannekset voi siis hyvin korvata käyttäen esim. pelkkiä pakaste wok-vihanneksia.

 

Thaimaalainen kanakeitto (4:lle)

 

Tarvitset:
200-300g maustamatonta broilerinfilettä suikaleina
5 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen tai vihreä chili
1 paprika
2 tuoretta tomaattia
n. 5 dl wokvihannes sekoitusta (porkkanaa, purjoa, ituja, sipulia, bambunversoja, sokeriherneen palkoja, paprikaa…)
1 prk kookosmaitoa
n.1 l vettä
3 rkl punaista currytahnaa
1 tl suolaa
ripaus paprikajauhetta

 

Kuullota öljyssä (isossa kattilassa) pilkottu chili, valkosipuli, ja sipuli. Lisää joukkoon kanasuikaleet ja anna niiden kypsyä. Lisää joukkoon n.5 dl haluamiasi kasviksia, pilkottuna esim. paprikaa, purjoa, wok-vihanneksia, bambunversoja tms.) Kun kasvikset ovat hieman kypsyneet lisää joukkoon reilut ruokalusikalliset punaista currytahnaa, suolaa, chili-ja/tai paprikajauhetta. Lisää vesi ja kookosmaito. Anna keiton kiehua ja maustua hiljalleen kattilassa n. 10 minuuttia.
 p1100097-1