Luin aamulla Kalastajan vaimo-blogia, ja sieltä tuli eteeni resepti jota halusin kokeilla välittömästi. Nimittäin itsetehty näkkäri! En ole koskaan edes ajatellut, että näkkäriä voisi tehdä itse. Siispä oli tätä pakko kokeilla ihan heti. Resepti koostuu lähes kokonaan siemenistä ja jyvistä, mikä sopii minunlaiselle jyvähiirelle. Lisään jyviä todella usein esim. aamupuuroon tai jogurttiin.
 

Itsetehty näkkäri (pellillinen)

10 rkl auringonkukansiemeniä
10 rkl seesaminsiemeniä
6 rkl kaurahiutaleita
3 rkl pellavansiemeniä
4 rkl mantelijauhetta/erittäin hienoksi jauhettua mantelia
2 tl merisuolaa
3 isoa kananmunaa

Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää kananmunat ja sekoita. Taikina saa jäädä todella kosteaksi ja märäksi. Jos taikinasta meinaa tulla liian kuivaa, lisää vielä yksi kananmuna. Lado taikina leivinpaperille tasaisesti ja ohuelti. Paista 150 asteessa 20-30 min. Leikkaa suunnilleen hapankorpun kokoisiksi paloiksi melkein heti, kun olet ottanut näkärin pois uunista.

 

Täytyy sanoa, että tämä oli tosi hyvää näkkäriä, ja tuota voi syödä ihan sellaisenaankin.

p1100127-1

p1100138-1