Siskontyttöni täytti viime kuussa 3-vuotta, ja lupasin sinne tehdä kakun. Ainoa kriteeri oli se, että sen pitää olla vaaleanpunainen. Noh, oikeastaan muuta sanottavaa kakusta ei olekaan, kuin että se totisesti on vaalenpunainen! Muistutuksena sitten, että en ole kakkubloggaaja – eikä kakku ihan siltä kyllä näytäkään ;). Mutta sanotaan nyt näin, että uskon kakun ilahduttaneen 3-vuotiasta prinsessaa… Mitä kakkujen koristeluun ylipäätään tulee, olen huomannut sen menevän aina vähän ”överiksi”. Lempisanontani ”less is more” ei siis päde kakkujen koristeluun.


Tein 24cm läpimitaltaan olevaan vuokaan 7 munan kakkupohjan, ja 17 cm sydänmuottiin 3 kananmunan kakkupohjan. Voit siis tehdä kerralla 10 munan kakkupohjan, ja jakaa sen vuokiin.

10 kananmunan kakkupohja:

10 kananmunaa
n. 5dl sokeria (mielestäni vähempikin riittää)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pss pakastemansikoita
1 rasvaton maitorahka
1 prk kermaa/vaniljacremeä

Kuorrute:
2 prk kermaa
pieni tippa vaaleanpunaista pastaväriä
koristeita

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti vaahtoon. Sekoita varovasti, jottei vaahto ”lässähdä”. Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40 minuuttia.

Leikkaa kakku terävällä veitsellä kolmeen osaaan. Täytä kerrokset esim. pakastemansikka-kerma/rahkaseoksella kostutuksen jälkeen. Kun pyöreä kakku on kostutettu ja täytetty, asettele sen keskelle täytetty sydämenmuotoinen kakku. Tuo pienempi päällimäinen kakku kannattaa halkaista vain kahteen osaan, sillä kahdella täytekerroksella se saattaa olla liian painava. Koristele värjätyllä kermavaahdolla sekä valitsemillasi koristeilla.