Tänään oli sitten jouluherkuttelujen jälkeen”omatunto”-ruoan aika. ”Omatunto”-ruoalla siis tasoitetaan pyhien herkuttelua ;). Näin joulun jälkeen tunnen myöskin pienen flunssan hiipivän kehooni. Siispä päätin karkoittaa sen vitamiinipitoisella sen gazpacholla, eli kylmällä kasviskeitolla. Vaikkei kasviskeittojen varsinainen ystävä olisikaan, kannattaa tätä reseptiä kokeilla, saattaa meinaan yllättyä!

Gazpacho eli kylmä kasviskeitto (n. 2 isoa annosta/4 alkuruoka annosta)

1 kurkku
1 prk kuorittuja, paahdettuja paprikoita tai vaihtoehtoisesti 3 kpl tuoreita paprikoita
1,5 sipulia
3 valkosipulinkynttä
6 tomaattia
1 dl basilikanlehtiä
mustapippuria
ripaus sokeria
suolaa
tabasco-kastiketta
2 tl sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
pinnalle (kevyt) ranskankermaa

Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli pannulla. Kuori kurkku ja kalttaa tomaatit. Tuoreet paprikat paahdetaan uunissa ja annetaan olla hetken pakastepussissa, jonka jälkeen kuoret lähtevät helposti pois. Soseuta kaikki ainekset blenderillä sosekeitoksi. Mausteita kannattaa lisätä pikkuhiljaa, mutta kuitenkin reilusti. Tässä keitossa saa olla potkua.