Lasagnette on helpompi versio perinteisestä lasagnesta, jossa ei tarvitse latoa pasta- ja jauhelihakerroksia vuoron perään. Lasagnetessa sekoitetaan kaikki ainekset keskenään vuoassa. Mielestäni tämä Knorrin lasagnettepaketti on erittäin hyvä ratkaisu hieman nopeuttamaan kyseisen ruoan valmistusta. Ja tuo kastike on todella hyvin maustettu. Maultaan tämä lasagnette kuitenkin eroaa paljonkin perinteisestä lasagnesta, sillä kastike on hieman erilainen, eikä juustokastiketta käytetä. Lasagneten voi tehdä pelkästä jauhelihasta, mutta itse yleensä aina lisään siihen sipulia, purjoa sekä parikaa tuomaan makua sekä keveyttä.
 

Lasagnette (6:lle)

1 Knorr Lasagnette paketti
1 sipuli
400g jauhelihaa
1 paprika
1 purjo
2 rkl oliiviöljyä
3 dl maitoa
6 dl vettä
kourallinen juustoraastetta pinnalle

Kuullota sipuli, purjo ja paprika öljyssä. Ruskista jauheliha myös erikseen pannulla. Kaada vuokaan kuullotetut kasvikset, jauheliha sekä Lasagnette-paketin pastapalat. Kaada kastikeseos 3dl maitoa sekä 6 dl vettä. Sekoita ja kaada vuokaan tasaisesti. Halutessasi voit ripotella lasagneten päälle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 35 min.
 
Olen tehnyt tästä useasti kasvisversion, jossa korvaan jauhelihan runsaalla määrällä esim. sipulia, purjoa, paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia jne. Jauhelihan voi myös toki korvata esim. purkilla tonnikalaa. Mausteita ei itse tarvitse lisätä, sillä tuo kastike tuo todella hyvän maun ruokaan.