Viime viikoina olen huomannut himoitsevani entistä enemmän kalaa. En ole suuri punaisen lihan ystävä (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) ja kanaruokiin olen tainnut hieman kyllästyä.

Kävin tänään Stoccan kalatiskiltä ostamassa ihania kuhafileitä. Täytyy kyllä sanoa, että etenkin arvokalojen hinnat ovat mielestäni nousseet todella paljon viime aikoina. Noh, joka tapauksessa näistä kaunokaisista tohti hieman enemmän maksaakin, olivat niin hyviä. Kuha on maultaan mieto ja hienostunut.

Kuhafileet (2:lle)

2 kpl kuhafileitä
2rkl öljyä
sormisuolaa
mustapippuria
tuoretta sitruunaa.

Kuumenna pannu öljyn kera. Lado kuhat pannulle. Mausta molemmin puolin suolalla, pippurilla sekä sitruunalla. Paista fileitä per puoli n. 2 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.


Tein kuhalle ”kaveriksi” simppelin kermaviilikastikkeen, joka ei peittäisi kalan makua alleen.

Kermaviilikastike kalalle (n. 4:lle)

1prk kermaviiliä
hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
tuoretta tilliä
tuoretta sitruunan mehua
1 tl paprikajauhetta

Sekoita kermaviiliin mausteet ja anna vetäytyä hetki. Kalan ja kastikkeen voi tarjoilla hyvin esim. perunoiden ja salaatin kera.

idkuha