Viime viikoina olen huomannut himoitsevani entistä enemmän kalaa. En ole suuri punaisen lihan ystävä (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) ja kanaruokiin olen tainnut hieman kyllästyä.
Kuhafileet (2:lle)
2 kpl kuhafileitä
2rkl öljyä
sormisuolaa
mustapippuria
tuoretta sitruunaa.
Kuumenna pannu öljyn kera. Lado kuhat pannulle. Mausta molemmin puolin suolalla, pippurilla sekä sitruunalla. Paista fileitä per puoli n. 2 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
Tein kuhalle ”kaveriksi” simppelin kermaviilikastikkeen, joka ei peittäisi kalan makua alleen.
Kermaviilikastike kalalle (n. 4:lle)
1prk kermaviiliä
hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
tuoretta tilliä
tuoretta sitruunan mehua
1 tl paprikajauhetta
Sekoita kermaviiliin mausteet ja anna vetäytyä hetki. Kalan ja kastikkeen voi tarjoilla hyvin esim. perunoiden ja salaatin kera.