Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa tuunata lihapullia fetajuustolla. Lopputulos oli mielestäni hyvä, mutta varmasti maukkaamaan version olisi varmasti saanut käyttämällä pullissa tavallisen jauhelihan sijaan esim. lampaanjauhelihaa sekä voimakkaampia yrttejä. Jokatapauksessa, tämä resepti on takuuvarma suomalaiseen makuun.


Fetalihapullat (n. 30kpl)

400g sika-nauta jauhelihaa
1-2 sipulia
1 dl korppujauhoja
1 prk kevyt kermaviiliä
1 pieni paketti fetajuustoa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria

Kumoa kulhoon jauheliha, pilkottu sipuli, kanamuna, kermaviili, korppujauhot sekä mausteet. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi massaksi – lopuksi lisää pieneksi pilkottu fetajuusto taikinan sekaan ja vaivaa varovasti kertaalleen.

Pyörittele taikinasta tasaisia pullia – paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 min.