Tiistai-iltaan toi tänään arjen luksuksen itsetehdyt sämpylät. Parhaat asiat ovat yksinkertaisia -kuten nämä herkkusämpylät!

idsampylat

Rouhesämpylät (n. 20kpl)

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
12-13 dl rouheisia sämpyläjauhoja
1 dl juoksevaa margariinivalmistetta

pinnalle unikonsiemeniä

Liuota kuivahiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon osa jauhoista, johon muut kuivat aineet ovat sekoitettu. Lisää juokseva rasva ja loput kuivista aineista. Vaivaa taikina pehmeäksi ja jaa se n. 20 osaan, joista pyöritellään sämpylät. Kastele sämpylän pinta vedellä, ja ripottele pinnalle unikonsiemenet. Anna kohota rauhassa liinan alla n. 15 minuuttia. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.