Tein siskontyttöni ristiäisiin kaksi kakkua. Mansikka- ja vadelmakakun. Molemmissa kakuissa on peruspohjana 7 munan kakkupohja.

7 munan kakkupohja

7 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

2dl mansikka/vadelmahilloa
n. 400g mansikoita/vadelmia
200g vaniljarahkaa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi muna-sokeri vaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada seos jauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n.40min.

idpinkkikakku

Vadelmakakun päällystin pinkiksi värjätyllä vaahtokarkkimassalla. Nuo pienet kukkaset ovat myös vaahtokarkkimassaa – värjättynä hopeisella spraylla. Tämä oli ensimmäinen kerta kun päällystin kakkua vaahtokarkkimassalla, ja täytyy sanoa, että se oli todella helppo värjätä, kaulia ja asetella kakun päälle.

Toinen kakku oli mansikkatäytteellä sekä perinteisimmillä kermakoristuksilla. Nämä kakut eivät vastaa ammattilaisen jälkeä, mutta olin kuitenkin ihan tyytyväinen tuohon pinkkiin vaahtokarkkimassalla päällystettyyn kakkuun näin aloittelijaksi.