Taannoin jääkaapissa ei ollut kuin ”valo”. Ja silti onnistuin tekemään ehkä yhden parhaista pastoista ikinä. Italialainen saisi sydänkohtauksen kuullessaan minun kutsuvan tätä pasta ”carbonaraksi”. 😉 Tämän pastan tekoon menee valehtelematta n. 15 minuuttia.

”Pasta Carbonara” tähteistä (2:lle)

spagettia
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl emmental juustoa
1 dl salamisuikaleita
1 sipuli
reilu hyppysellinen suolaa sekä mustapippuria
rucolaa koristeeksi

Keitä spagetti. Kuullota pilkottu sipuli öljyssä pannulla. Lisää salamisuikaleet sekä keitetty spagetti pannulle. Kaada spagetin sekaan kerma-juusto-kananmunaseos – jatka sekoittelua kunnes kastike alkaa hieman vetäytyä. Lisää mausteet. Älä kuitenkaan missään nimessä anna kastikkeen mennä munakokkeliksi! Pastan päälle voit ripotella vielä juustoa, sekä jauhaa mustapippuria myllystä.

Aito pasta carbonara tietystikin tehdään parmesan juustoa sekä pekonia käyttäen. Tämäkin versio toimi, yllättäen.