Kävimme taannoin työporukalla syömässä Bulevardin ihanassa Villa Thai-ravintolassa (suosittelen jokaiselle thai ruoan ystävälle!!), jonka jälkeen innostuin itse opettelemaan thai-kokkauksen saloja. Tavoitteenani oli siis laittaa ravunpyrstöjä punaisessa curry-kastikkeessa. Onnistuin mielestäni kohtalaisesti.

Punainen curry katkaravuilla (n. 4:lle hengelle)

Isoja katkaravunpyrstöjä (10-20)
1 iso sipuli
n. 1/2 pss wok-vihanneksia
Punaista ja vihreää tuoretta chiliä oman maun mukaan
1 iso prk kookosmaitoa
3 isoa ruokalusikkaa punaista curry tahnaa

Lisäkkeeksi keitetty jasmin-riisi.


Kuumensin pannulla sipulia ja wok-vihanneksia. Vihannesten tulee jäädä hieman koviksi ja rapeiksi, joten ylikypsentämistä kannattaa varoa.Ennen kookosmaidon ja punaisen curry-tahnan lisäämistä kuumensin ravut pannulla.


Ja lisäsin reippaasti vihreää ja punaista chiliä. Nam!! Paras vaihtoehto olisi oikeastaan raastaa chili kastikkeen joukkoon. Tällöin tulinen maku leviää tasaisesti, ilman että syöjä saa suuhunsa liian tulisen sattuman.


Okei, ei ihan vetänyt vertoja Villa Thain versiolle, mutta kyllä tämäkin maistui!

idcurrya