Bongasin uusimmasta Pirkka-lehdestä loistavan kaalilaatikko ohjeen, jossa käytetään riisin sijaan rikottuja ohrajyviä.

Ohrainen kaalilaatikko:

1 kg kaalia
1-2 isoa sipulia
400g jauhelihaa
1 dl Elovena rikottuja ohrasuurimoita
n. 5-6 dl vettä
1-2 tl mustapippuria
1-2 tl suolaa
1-2 tl meiramia tai oreganoa
3 rkl siirappia
voita (muutama nokare laatikon päälle)

Aluksi kuullota isossa kattilassa pilkottu sipuli, lisää jauheliha. Mausta suolalla, pippurilla sekä meiramilla/oreganolla. Lisää pieneksi silputtu kaali kattilaan kahdessa erässä. Sekoittele hetki ja anna kaalin hieman kuullottua.

Seuraavaksi lisää n. desilitra ohrajyviä sekä 5-6 dl vettä. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 min. Lopuksi lisää joukkoon siirappi kevyesti sekoittaen. Kaada seos voideltuun vuokaan. Lisää laatikon päälle pari ruokalusikan kokoista nokaretta voita. Anna kypsyä uunissa 200 asteessa 50 minuutin ajan.