Viileän syksyn saapuessa alkaa keittokausi olla ajankohtainen. Ehdoton suosikkikeittoni on tietysti nakkikeitto – konstailematon arkipäivän herkkuruoka, jota tulee tehtyä aivan liian harvoin.


Nakkikeitto:

6-8 perunaa koosta riippuen
1 pss Rainbow isoja keittovihanneksia
1 litra vettä
2 lihaliemikuutiota
n. 300 g nakkeja
tuoretta persiljaa

Pese, kuori ja pilko perunat. Viipaloi nakit ja paista niitä pannulla niin kauan kunnes ne ovat saaneet ruskean paistuneen pinnan. Lisää kattilaan perunat, vesi ja lihaliemikuutiot. Anna kiehua kymmenisen minuttia, tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä.

Lisää joukkoon pakastevihannekset ja anna keittyä vielä muutama minuutti (nuo suuret pakastevihannekset kestävät kypsä parisen minuuttia pidempään kuin pienet tavalliset lohkot). Lopuksi kippaa joukkoon nakit ja tuore persiljasilppu. Nakkikeiton kanssa sopii tarjottavaksi ruisleipä ja kylmä maito.