Tänään tein poikaystäväni toiveesta perinteisen makaronilaatikon. Viime vuosina olen enemmän ja enemmän innostunut ”arkisista” ja simppeleistä kotiruoista. Namsk!

Mausteinen makaronilaatikko (6:lle)

300g makaronia (suosin kaurapastaa tai tummaa makaronia)
400g jauhelihaa
2 kananmunaa
5 dl maitoa
1 lihaliemikuutio
3 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 tuore chili
suolaa
mustapippuria
ripsaus tabascoa
paprikajauhetta
chilijauhetta
2 tomaattia
juustoraastetta

Pilko sipuli, valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä paistinpannulla. Tässä reseptissä on normaalia enemmän sipulia, joten se tulee kuullottaa hyvin pehmeäksi ja kypsäksi. Lisää pannulle jauheliha ja anna kypsyä. Lisää makaronit kiehuvaan veteen ja anna keittyä ohjeen mukaisesti.

Kun makaroni sekä jauheliha-sipuliseos ovat valmiita, kippaa ne vuokaan ja sekoita. Kaada vuokaan munamaito, johon lihaliemikuutio on lisätty. Viipaloi seoksen päälle tomaattiviipaleet ja lisää juustoraaste. Anna olla n. 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.