Tein tämän kakun ystäväni polttareihin alkukesästä. Perinteinen mansikkatäytekakku sai uuden vivahteen koristuksella – vai pitäisikö sittenkin sanoa komistuksella…? Koristeet ostin Herttoniemen Bake & Party-leivontaliikkeestä (vinkkinä, siellä on vaikka mitä ihania juttuja kakkufriikeille).

Pohjaksi tein 7 munan kakkupohjan 24cm vuokaan.

7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 pss pakastemansikoita
n. 2 dl mansikkahilloa
1-2 prk flora vanilla vaahtoutuvaa vaniljavaahtoa
1 prk rasvaton maitorahka

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti vaahtoon. Sekoita varovasti, jottei vaahto ”lässähdä”. Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla +175 ast. noin 40 minuuttia.

Leikkaa kakku terävällä veitsellä kolmeen osaaan. Täytä kerrokset esim. pakastemansikka-mansikkahilloseoksella. Tämä kakku on kuorrutettu maitorahka-Flora Vanilla seoksella.