Sushi on ihanaa, mutta ravintolassa valitettavan kallista. Siispä kokeilin tehdä sushia itse. Ostin Stoccalta Blue Dragonin Sushi Mealkit-paketin, joka sisälsi sushiriisin, viinietikan, wasabin, soijan, nori-levyt, eli merilevän, bambumaton sekä syömapuikot. Mielestäni, tuo ”aloituspaketti” on loistava, sillä se on hinnaltaan edullinen. On turhaa heti ostaa isoja pakkauksia sushitarvikkeita, jos ei vielä tiedä onko se ns. oma juttu vai ei.

Aloitin keittämällä sushiriisin ohjeiden mukaisesti n.15-20 minuutin ajan. Tämän jälkeen kippasin riisin kulhoon, jonne lisäsin viinietikan lisäksi hyppysellisen sokeria ja suolaa. Riisi onnistui mielestäni hyvin, siitä tuli kiiltävää ja sopivan kypsää.

Tämä pakkauksessa oleva riisi keitettiin pienissä annospusseissa. Oikeaoppinen sushiriisin keittäminen tapahtuu hieman eri lailla, ja riisi huuhdellaan ennen keittämistä.

Leikkasin pitkulaisia suikaleita avokadosta, kurkusta sekä porkkanoista. Kiehautin porkkanatikkuja parisen minuuttia kattilassa, jotta ne hieman pehmenivät. Aloitin projektin kappa maki-rullan teolla. Levitin riisin norilevyn päälle kostein sormin. Taputtelin riisin päälle kapean viirun wasabia sekä sirottelin seesaminsiemeniä. Asettelin kurkut merilevän ja riisin päälle.

idkotitekoinen
Rullaus onnistui kohtalaisesti. Mielestäni on vaikeaa saada pötkylästä tarpeeksi tiivis.


Kappa makin lisäksi tein muutaman ebi nigirin.

Seuraavaksi tein ns. ”ökyrullan”, johon laitoin paljon erilaisia täytteitä. Wasabia, seesaminsiemeniä, kurkkua, porkkanaa, avokadoa, jättirapua ja majoneesia.


Tässä vielä pari kuvaa ”väkerryksistäni”. Lopputulos oli mielestäni kohtalainen. Ensi kerralla taidan kuitenkin mennä sushiravintolaan nauttimaan täydellisen kauniita ja symmetrisiä sushejani hinnasta piittaamatta. Nyt ymmärrän mikä sushissa oikein maksaa raaka-aineiden lisäksi. Tuo rullailu ei olekaan ihan niin helppoa, ja se vie aikaa 😉