Halloumijuusto on minulle verrattain uusi tuttavuus, mutta sitäkin rakkaampi. Tein aluksi runsaan salaatin rucolasta, romaine-saalaatista, sipulista, tomaatista ja pinjansiemenistä. Halloumijuuston leikkasin viipaleiksi ja käytin kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Halloumijuusto on tarkoitettu nimenomaisesti paistettavaksi tai grillattavaksi, joten se ottaa hyvin väriä sekä makua itseensä kuumalla pannulla.

Halloumisalaatin kaveriksi tein ”ranskalaisia” uunissa. Lohkoin perunat, sirottelin pellille suolaa ja pippuria ja annoin olla 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tänään tein sitten jäljelle jäänestä halloumista lämpimiä voileipiä uunissa. Sipaisin leiville oliiviöljyä ja asettelin tomaatit, basilikan sekä viimeisenä halloumijuuston. Lopuksi lorautin jokaisen leivän päälle n. puoli teelusikallista juoksevaa hunajaa. Hunaja tuo ihanasti esille halloumin suolaisen maun. Leivät olivat 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.