Kävimme poikaystävän kotiväen luona maalla , ja saimme tuliaisiksi ihan uskomattomia herkkuja – sipuleita, paprikoita, tomaatteja, valkosipulia, porkkanoita jne. Kaikki nämä ovat heidän omalta pienluomutilalta.
Näistä ihanista raaka-aineista intoutuneena tein eilen porkkanakeiton sekä ”supersalaatin” fetajuustolla.

Tulinen porkkanakeitto chilillä:

  • Kattilallinen porkkanoita, perunoita, ja sipulia lohkottuna
  • 1 tuore mieto chili
  • 1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa
  • Kasvislientä nestemäärän mukaan
  • Kirveliä, sormisuolaa, paprikajauhetta, chilijauhetta, aromisuolaa

Pese, kuori ja lohko vihannekset kattilaan. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Keitä vihannekset pehmeiksi (n. 15-20 min). Ota pois hellalta ja soseuta vihannekset, lisää tuorejuusto ja sekoita. Päälle voi silputa persiljaa sekä lisätä krutonkeja